>> omdat u lekker wilt sporten >>  u gezondheidsklachten hebt  >>  u wilt afvallen >> u revalideert

 

Voor u overgaat tot de aanschaf van wandelkleding en -schoenen geeft Henk u graag advies na uw eerste loopscholing. Hieronder vindt u enkele algemene tips en adviezen.

Kleding en schoenen

Afhankelijk van het weer is het belangrijk dat u kleding kiest waarin u zich goed kunt bewegen. Bij kou kunt u het beste meerdere lagen kleding over elkaar dragen, waarvan u een laag uit kunt doen als u het te warm krijgt. Bij regen en warm weer is luchtige en ademende kleding een aanrader.

Schoeisel

Uw schoenen moeten ingelopen zijn en soepel en gemakkelijk zitten. De voeten zwellen namelijk iets op na een tijdje lopen. Oneffenheden aan de binnenkant zijn ongewenst in verband met mogelijke blaarvorming. Stevige wandelschoenen met dikke zolen lopen het meest comfortabel.

Training

Met Loopschool Together bouwt u uw wandeltraining geleidelijk op. Om te beginnen, start de loopscholing met een korte wandeltocht. Als u dit als prettig en gemakkelijk ervaart, maakt u na enkele malen dezelfde afstand te hebben gewandeld, de overstap naar een langere afstand.

Voeding

Voeding is van belang voor iedere inspanning. Ruim anderhalf uur voor de loopscholing is het goed dat u een stevige maaltijd vol koolhydraten en vitaminen nuttigt. Zorg dat u vooraf voldoende vocht tot u neemt (water, thee of sportdrank). Drinkt u onderweg geen koolzuurhoudende dranken, maar nuttig liever fruit, bouillon of een boterham.