>> omdat u lekker wilt sporten >>  u gezondheidsklachten hebt  >>  u wilt afvallen >> u revalideert

 

Henk Heemskerk

Henk Heemskerk is voor velen een bekende in de (hard)loopwereld. Henk is jarenlang trainer geweest bij de Santpoortse Atletiekvereniging Suomi en beschikt over alle diploma’s op loopgebied (van trainer loopgroepen tot trainer/coach A). Als atleet liep hij de marathons van onder meer New York en Barcelona, maar ook die van Rotterdam en Amsterdam. Dit veelal als training voor zijn ultrawedstrijden.

Ook op het vlak van ultrawedstrijden zoals Rondje Texel (120 km) en de 100 km van Winschoten, was Henk actief. Zijn meest ultieme ultrawedstrijd was de Spartathlon van Athene naar Sparta. Deze wedstrijd over een afstand van 246 km heeft hij in 1999 als enige Nederlander uitgelopen in een tijd van 34 uur. In deze extreme tak van sport is hij twee jaar als bondscoach actief geweest binnen de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.

In de tweede helft van 2011 kwam Henk regelmatig in het nieuws vanwege zijn voettocht van 2250 km van Broek op Langedijk naar Santiago de Compostella. Hij liep deze beroemde pelgrimsrouten over 2550 km in 81 dagen.